Extra aandacht in de Groenweken

Plukkebol is een groene kinderopvang en in ons dagprogramma besteden we daar uiteraard veel aandacht aan, maar in de Groenweken net even wat meer! In mei zijn we gestart met de Groenweken en onze groen-experts vertellen daar graag meer over:

"Op alle groepen zijn er diverse activiteiten gedaan en hebben de kinderen kunnen ervaren hoe het is nog dichter bij de natuur te zijn. Zo zijn er op de babygroepen voelbakken neergezet en hebben de kinderen verschillende materialen ontdekt; o.a. hooi, stro, takjes, zand en bladeren. 

In onze tuin hebben we een lange slinger van wc-rollen gemaakt met daarop pindakaas en zaadjes voor de vogels. Zodat we de vogels die onze natuurspeeltuin komen bezoeken van nog dichterbij kunnen bewonderen. 

De peuters hebben een mooi bloemenschilderij gemaakt van de meest kleurrijke bloemen die ze zelf hadden geplukt, het is een prachtig kunstwerk geworden. En wat is er nou leuker dan je eigen bloemenhoedje te maken van échte bloemen die je mee mag nemen naar huis?!

Als we de kinderen mee op reis meenemen naar een wereld waarin nóg veel meer te ontdekken valt, zien we hun zichtbaar genieten!

Zowel de ukken, peuters en peuterplussers hebben stekjes grootgebracht op hun eigen groep. De courgette, pompoen sperzieboon en wortel zijn een aantal weken later geplant in onze eigen Plukkebol moestuin. Met veel zorg, aandacht en liefde hopen we deze binnenkort te mogen oogsten. Ook hebben we een bezoekje gebracht aan het kippenhok. We hebben de kippetjes gevoerd met de schilletjes van het fruit wat we in de ochtend hadden gegeten. 

De peuterplussers zijn met een insectenpotje en zoekkaart in de hand op zoek gegaan naar kriebel- en bodemdiertjes. Wat beweegt daar onder een steen? Wat is dat voor een slijmerige spoor op de boom? Kruipt daar nou een slak omhoog?

We zijn veel te weten gekomen en hebben diertjes van dichtbij bekeken in de insectenpotjes. En met een verrekijker om de nek probeerden de kinderen de overvliegende vogels te spotten, maar dat was niet zo makkelijk. Gelukkig bleven ze even zitten in de hoge bomen van de Westerhonk speeltuin en konden we ze toch even zien."