Herfst op kinderdagverblijf

Na de zomer dient de herfst zich aan. Een mooi jaargetijde waarin de natuur in prachtige kleuren verandert. De bomen laten hun blaadjes vallen en de gevallen blaadjes dansen vrolijk op de wind.

In de herfst is het heerlijk om buiten te zijn en bij Plukkebol doen we dat veelvuldig. De babygroepen spelen buiten in hun nieuwe speelpakjes, lekker warm, goed gevoerd en bestand tegen de regen.

De moestuin is onder handen genomen door de peuters van Zebijn & Zoes en ziet er weer picobello uit. Wat is het fijn om lekker naar het bos te gaan. Blaadjes en takjes zoeken en om vervolgens te knutselen met de gevonden materialen. In de herfst komt ook de tuinman de tuin weer winterklaar maken en de kinderen hebben goed geholpen. Geweldig om te zien dat ze er allemaal op hun eigen manier druk mee waren.

Uiteraard maken we het binnen ook gezellig nu de dagen korter worden. Met zijn allen onder andere verstoppertje spelen, muziek maken, knutselen, yoga, voorbereidingen treffen voor Sinterklaas en niet te vergeten de poppen in bad doen.

De herfst is leuk, op naar de winter. Wie weet wat dat ons brengt dit jaar...

Meer over