Herfstvakantie

Herfstvakantie bosHet was weer een heerlijke herfstvakantie met allerlei leuke, gekke, sportieve, ondernemende, spookachtige en griezelige activiteiten met als thema “griezelacademie”.

Wat gebeurt en met een ballon als je die tegen je haar wrijft? Hoe kunnen voorwerpen bewegen zonder dat je ze aanraakt…De kinderen gingen de wonderbaarlijke krachten van een ballon testen en ontdekken. Spookt het nu echt?

We hebben een griezelbuffet gemaakt met bloederige vingers, griezelige pannenkoeken en kriebelende spinnen. Zelf pompoensoep maken en er heerlijk van smullen, wat een feest! De keukenprinsen en -prinsessen gingen helemaal op in hun rol. Pompoentaarten, spookachtig lekkere gevulde paprika’s uit de oven, spinnensoep met geheime ingrediënten, niets was te gek. En lekker dat het was!

Om alles te weten te komen over pompoenen bezoek je gewoon een pompoenenboer. Wat zijn er veel verschillende soorten en maten!

We hebben ook even de “griezelacademie” verlaten om een bezoek te brengen aan geitenboerderij ‘t Geertje. Geitjes aaien en knuffelen, lekker buiten in het stro spelen en van stro balen afroetsjen en tunnels maken.

Om even een momentje van rust te creëren op de “griezelacademie” mochten de heksen en tovenaars een yoga sessie doen…

De oudste heksen daarentegen gingen een ochtend jumpen om te kijken of zij gewichtloos waren of misschien wel konden vliegen…Wat dacht je van apenkooien met een zelf gemaakt griezelmasker, dan is het nog spannender.

En toen was het ineens het einde van de week en zat de herfstvakantie er alweer op. Wat hebben we genoten, het was weer een toffe week!