Dé Plukkebol Muziekweek

MuziekweekDe week van 5 oktober jl. stond weer geheel in het teken van muziek. Naast de dagelijkse en wekelijkse muziek activiteiten op de groepen is de muziekweek een jaarlijks terugkerend event en wordt er altijd reikhalzend naar uitgekeken.

Iedere dag was er een andere muziekdoos met leuke instrumenten en nieuwe activiteiten. Hoe leuk is het om jouw eigen muziekinstrument te maken, een heus concert te geven en er lekker op los te trommelen? Als er maar muziek in zit!

De week werd spectaculair geopend met veel muziekinstrumenten en knalconfetti. Onze collega Sietske heeft gezellig kinderliedjes op haar dwarsfluit gespeeld in de hal voor de ukken. Zij vonden het prachtig en waren er stil van.

Een echte muzikale poppenkast kwam ook nog voorbij. Zelf muziek maken is een feest en kijken naar muziek maken is ook heel leuk en leerzaam. 

Een dag stond in het teken van klassieke muziek. Prachtig om te zien hoe de kinderen met muziekdoekjes en kleurige linten dansten en sierlijk bewogen op de klanken van klassieke muziek.

De week werd swingend afgesloten met de zelfgemaakte muziekinstrumenten. Het werd een echte fanfare met een bonte verzameling van klanken, kleuren en vooral veel pret en plezier.

Plukkebol is een muzikaal kinderdagverblijf. Dagelijks is muziek een vast onderdeel van het dag-, week- en jaarprogramma. De medewerkers hebben trainingen gevolgd die gebaseerd zijn op de principes van ‘Muziek op Schoot’ en met muzikale spelletjes bieden zij spelenderwijs een bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen. Jaarlijks is er Dé Plukkebol Muziekweek.  

Lees meer over Muziek op Plukkebol