Positief opvoeden

maandag 12 januari 2015

Pauline van Soldt

In samenwerking met de oudercommissie, biedt Plukkebol in het najaar van 2014 opnieuw een cursus Positief Opvoeden aan exclusief voor Plukkebol ouders!

De praktische cursus van 4 avonden wordt wederom verzorgd door Pauline van Soldt, pedagoog van het gelijknamige bureau voor opvoedondersteuning.

De cursus is gebaseerd op Triple P, een methode van opvoedingsondersteuning die is ontwikkeld aan de universiteit van Queensland, Australië. De methode heeft inmiddels bewezen effectief te zijn.

de belangrijkste details ten aanzien van de cursus zijn:

  • De cursus Positief Opvoeden is exclusief toegankelijk voor ouders waarvan een of meerdere kinderen gebruik maken van de opvang in Plukkebol.  
  • De cursus vindt plaats op Plukkebol, van Embdenstraat 2, 2628 ZE Delft en zal verzorgd worden door Pauline van Soldt, pedagoog van het gelijknamige bureau voor opvoedondersteuning. 
  • De cursus leert je om: valkuilen in de opvoeding te herkennen, kinderen te stimuleren tot goed gedrag en nieuwe vaardigheden, om te gaan met ongewenst gedrag en bovenal: meer te genieten van opvoeden! 
  • De cursus biedt naast veel nieuwe informatie, aandacht en ruimte voor het uitwisselen van ervaringen, uitproberen van vaardigheden en feedback op wat je hebt uitgeprobeerd. 
  • Cursusdata, -tijden zijn: maandag 27 oktober, 10 en 24 november 2014 en 12 januari 2015, steeds van 20:00-22:00 uur. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. De cursus gaat alleen door bij 12 deelnemers.  
  • Aanmelden kan tot en met 3 oktober 2014. Inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Als de cursus doorgaat, ontvangen de deelnemers vanaf 8 oktober 2014 een schriftelijke bevestiging.  
  • De kosten bedragen € 85 per deelnemer. Dit is inclusief de kosten van de training en ondersteunend lesmateriaal. Uiterlijk 19 oktober 2014 dient het volledige cursusgeld voldaan te zijn. Meer gegevens over de betaling ontvangen de deelnemers tezamen met de bevestiging.
  • Tot 3 oktober 2014 kan deelname aan de training kosteloos geannuleerd worden. Daarna is dit niet meer mogelijk en dient het volledige cursusgeld voldaan te worden.

Meer informatie