Voorjaarsvakantie

Het was echt voorjaar tijdens de voorjaarsvakantie en konden de buitenactiviteiten gewoon met zonder jas plaatsvinden. De bso kinderen in de noodopvang gingen er dan ook lekker op uit. 

Met rode blosjes op hun wangen de hele dag buiten spelen met klimmen en klauteren in de speeltuin en op zoek naar takken. Dat is leuk! Sporten, sporten en nog veel meer sporten stond er op het programma. Wie springt er het hoogst en is de snelste. En als klapper de challenge opdrukken, echt heel stoer en iedereen deed mee.

Gewapend met schepnetten gingen de kinderen op onderzoek uit aan de slootkant; met de slootjestas, boordevol ideeën en materialen om te onderzoeken wat er groeit, wie er zwemt er hoe zien die diertjes er van dichtbij uit? Een leerzame activiteit met een “luchtje”.

Binnen hebben de kinderen met o.a. schroefjes, verf, klei, saté prikkers en nog veel meer de mooiste fantasie ruimtewezens gemaakt. Koken, koekjes bakken en eigen gemaakte pizza’s eten mag niet ontbreken tijdens de vakantie en het was dit keer weer smullen geblazen. Onder het genot van zelfgemaakte popcorn werd de week afgesloten met film kijken in de zelf gebouwde Plukkebol bioscoop.