Nationale Voorleesdagen

Van 20 t/m 29 januari jl. stond het kinderdagverblijf geheel in het teken van "De Nationale Voorleesdagen". Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers. 

Dit keer stond het prentenboek ‘Coco kan het’ centraal. Vandaag is een grote dag! Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet…Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Tijdens het voorleesontbijt hebben de kinderen kennis gemaakt met het prentenboek ‘Coco kan het’. Aandachtig wordt er geluisterd naar de avonturen van Coco. Natuurlijk heeft Coco een lekker nest nodig en hebben we in de tuin naar materialen gezocht om een nest voor Coco te bouwen. Lekker dansen en bewegen op muziek en fladderen met muzieksjaaltjes om te proberen om zelf weg te vliegen… Gelukkig is dat niet gelukt…Wist je dat er zelfs liedjes zijn gemaakt over Coco kan het? 

Iedere groep heeft zijn eigen voorleesnest gemaakt om te luisteren naar nog meer verhalen. Hoe voelen veren; er is geplakt en geknutseld en zelfs Coco is nagemaakt met diverse materialen. Is het niet mooi geworden? Met een speurtocht buiten in de tuin er is gezocht naar Coco en zijn vriendjes. Nou, ze zaten overal verstopt…Vogels houden ook van lekker eten en hebben we met elkaar vogelhapjes voor de vogels in de Plukkebol tuin gemaakt.

Coco is klaar om haar vleugels uit te slaan, dag Coco tot een volgende keer!