Zomerkamp 2016

Een waar hoogtepunt ook tijdens deze Expeditie Plukkebol was het jaarlijkse zomerkamp! Traditiegetrouw doen wij dit bij kampeerboerderij 'De Notelaer' in Pijnacker. Een fantastische plek midden in het groen!

Zomerkamp Raamstraat

Plukkebol ZomerkampBopo, Praan, Walui, Octa en Kigo waren dit jaar als eerst aan de beurt! Nadat het terrein en de stormbaan goed verkend waren, was daar ineens Tante Groen. Die wilde graag weten wat er allemaal te vinden was in de natuur rondom de boerderij. Schepnetjes & insektendoosjes mee, handschoenen aan en struinen maar. Welke poep hoort nu bij welk dier en wat leeft er allemaal in de sloot? Al snel werden de eerste kikkers gesignaleerd en zelfs een heuse riveerkreeft gevonden. Al dat zoeken maakt hongerig en ook dit jaar bleken de kids van Kigo prima hamburger bakkers. Hmmmm....lekker smullen met z'n allen onder de oude hooiberg. Na het eten was het natuurlijk tijd voor een spannend verhaal bij het kampvuur en vertrokken de kleintjes al richting dromenland. De oudere kinderen genoten nog van marsmallows uit het vuur. Na een nachtje slapen in de boerderij of zelfs de tent, was het tijd voor dag twee. Tante Groen leerde hoe je zelf belleblaas en reuze zeepbellen kunt maken. Opnieuw werd het boerenland uitgebreid verkend en al snel meldde zich de eerste papa's en mama's weer. Na een gezamelijke afsluiting en een leuke foto als aandenken zat er het op. Volgend jaar natuurlijk weer!

Foto's Plukkebol Zomerkamp Raamstraat

Plukkebol Zomerkamp Rotterdamseweg

Plukkebol ZomerkampHalverwege de week was het beurt aan Iger & Plik. Onder een stralend zonnetje werden er schelpenkettingen gemaakt, hutten gebouwd en heuse watergevechten gehouden. Wie durft er over de waterglijbaan? De reuze stormbaan was ook dit jaar favoriet en met schepnetjes doe je de gaafste ontdekkingen in de sloot vlakbij de kampeerboerderij. Voor het avondeten stonden er broodjes hamburger op het menu, vakkundig gebakken door de oudste kids van Plik. Een Pubquiz bij het kamvuur en zelfs een 'spooktocht' in het donker. Oops... toch bij nader inziens iets spannender dan verwacht. Na een tweede dag heerlijk buitenzijn, werd het kamp ludiek samen met alle ouders afgesloten. Wat een heerlijke zomervakantie op Plukkebol! 

Foto's Plukkebol Zomerkamp Rotterdamseweg