Zomervakantie

De Balij speelbos en boerderij Zoetermeer

We kunnen terugkijken op een geweldige, zonovergoten zomervakantie waarin bij de bso's van Plukkebol ontzettend veel te beleven viel. De gehele zomervakantie stond in het teken van Expeditie Plukkebol. Hutten bouwen, insecten zoeken, schatgraven, op expeditie naar het strand, (water)speeltuinen en nog véél meer! Hoogtepunt ook dit jaar: het zomerkamp! Van elke vakantieweek is te lezen wat we gegaan hebben en er zijn foto's, véééél foto's. Nog even nagenieten dus!   

Week 6

Alle bso groepen en peuterplusgroep Zoes

De laatste week van de zomervakantie werd traditiegetrouw spetterend afgesloten met het Plukkebol zomerkamp bij boerderij 'De Notelaer' in Pijnacker.

Foto's bso groepen Raamstraat: Praan en Hasar
Foto's peuterplusgroep Raamstraat: Zoes
Foto's bso groepen Rotterdamseweg: Iger en Plik

Zomerkamp Raamstraat

Week 5

Raamstraat en Rotterdamseweg week 5

In de 5e week van de zomervakantie gingen de oudste de BSO-ers op expeditie naar het Scoutcentrum Kruithuis. Ook werd er druk verder getimmerd aan coole hutten. De kinderen maakten hun eigen hengels en op het strand werd met kompas, kaart en aanwijzigingen gezocht naar een echte schat. Tactisch denken en samenwerken kwam volop aan bod tijdens het dieren stratego in de Delftse Hout. De speeltuin Bomenwijk zorgde voor een middagje heerlijk speelvertier en in de techniekclub werden allerlei overlevingstechnieken geleerd. Gelukkig is de vakantie nog niet voorbij... 

Foto's week 5

scouting kruithuisweg

Peuterplus Raamstraat week 5

De peuterplussers van Zoes maakten een ritje in een echte stoomtrein in het Zuiderpark in Den Haag en ontdekten de wereld in Naturalis in Leiden. Er werd gesmuld van zelfgemaakte zandkoekjes en met z'n allen maakten de Zoesjes creatief een groot schilderij. Het was heerlijk weer voor een middag waterpret in de waterspeeltuin en tijdens Expeditie Zoes leerden de peuterplussers allerlei behendigheden. Steeds meer vlinders uit de kweekbak werden deze week geboren en snel vrijgelaten.   

Foto's week 5

waterspeeltuin tanthof

Week 4

Raamstraat en Rotterdamseweg week 4

Ook in de 4e week van Expeditie Plukkebol was er ontzettend veel te doen op de bso. Een grote lading pallets zorgde voor urenlang bouw- en timmerplezier met gave hutten als resultaat. De bso-ers gingen uitgerust met een heuse verrekijker dieren spotten in de natuur en op zoek naar eetbare vruchten, kruiden en zaden. Ook tijdens de Papaver speurtocht kwamen ze vanalles te weten over de natuur. De modderdag eerder dit jaar kreeg een vervolg en er werd heerlijk gespeeld in speeltuin Bomenwijk. Voor een expeditie moet je goed voorbereid op pad, dus zelfversierde bidons en petten ontbraken niet.      

Foto's week 4

hutten timmeren

Peuterplus Raamstraat week 4 

De peuterplussers hadden bezoek deze week. In hun eigen zelfgemaakte kweekbak werd gezorgd voor de rupsen, poppen en na een dag het eerste koolwitje! Bijzonder om de geboorte van een vlinder mee te maken. Met de Stint werd Delft en omgeving verkend. Natuurlijk werden er onderweg takjes en lekkere kool voor de rupsen meegenomen.   

Foto's week 4 

vlinders en rupsen

Week 3 

Raamstraat en Rotterdamseweg week 3

De 3e week van Expeditie Plukkebol kwamen alle bso-ers samen op het Hudito terrein op de Rotterdamseweg! De week werd onder leiding van een heuse sportinstructrice ingeleid met een ware bootcamp! De kids werden ingonito geschminkt en deden allerlei survival spelletjes. De Plukkebol rangers gingen op expeditie met een insectendoosje, vergrootglas en een insectenboek en ontdekten vanalles. De oudste bso-ers brachten een bezoek aan een echte stoere speeltuin: Klauterwoud. Maar liefst 38 voetbalvelden speelplezier! Tussendoor was er tijd voor een potje knotzhockey, werden t-shirts en kampvlaggen gemaakt en stonden er na het vissen natuurlijk vissticks met patat op het lunchmenu!       

Foto's week 3

Knotzhockey

Peuterplus Raamstraat week 3

De Zoesjes gingen op onderzoek in Speeltuin Bomenwijk en maakten eveneens alvast een gave kampoutfit. Ook zij gaan immers eind augustus mee op zomerkamp! Op het strand van Kijkduin is echt vanalles te beleven en een dagje meedoen bij de bso op de Rotterdamseweg is ook een hele belevenis. Gezellig zo eten met z'n allen en patat met vissticks, die lusten de peuterplussers natuurlijk ook!  

Foto's week 3

Kijkduin

Week 2

Raamstraat week 2

Er was vanalles te beleven tijdens de 2e week van de Plukkebol Expeditie. Wat dacht je van een fietstocht door Delftse Hout of heerlijk met z'n allen naar het strand. De peuterplussers brachten een bezoek aan de kinderboerderij en genoten van de waterspeeltuin. Er werden dromenvangers gemaakt, geoefend voor de catwalk en gesmikkeld van een high tea. De bso-ers knutselden een seizoenenboom en een miniatuur eiland. Er werd gesport op de oefenbaan, gestoepkrijt en.... natuurlijk, flink met water gespeeld!    

Foto's week 2

uitstapje waterspeeltuin

Rotterdamseweg week 2

Op de locatie Rotterdamseweg hield men de 'Helm op je Hoofddag'! Bij een echte expeditie horen natuurlijk gave petten en shirts! Zelfversierd en dus helemaal cool! In Delftse Hout werd gestrandjut en het spannende smokkelspel gedaan. Ook hier door het fantastische weer veel waterpret en natuurlijk een bezoekje aan Scheveningen. Broertjes en zusjes op de locatie van Embdenstraat werden vereerd met een bezoekje en ballonnendans blijkt toch ook niet zo makkelijk. Welke gave activiteiten zouden er volgende week allemaal op het programma staan?  

Een aantal kinderen van Iger & Plik maken tijdens de zomervakantie een eigen Plukkebol krant. Bekijk hier de eerste editie.

Foto's week 2

Petten en shirts maken

Week 1

Jippie..., de zomervakantie is nu echt begonnen! Zes weken lang allerlei bijzondere activiteiten op de bso locaties van Plukkebol. De gehele zomervakantie staat in het teken van Expeditie Plukkebol. Hutten bouwen, insecten zoeken, schatgraven, op expeditie naar het strand, (water)speeltuinen en nog véél meer. Het jaarlijkse hoogtepunt: het zomerkamp ontbreekt natuurlijk niet. Nieuw dit jaar zijn de extra 8 plus activiteiten, zoals vlotten bouwen, boogschieten en speciale uitstapjes naar bijvoorbeeld Klauterwoud.

Raamstraat week 1

De zomervakantie en Expeditie Plukkebol ging bijzonder van start op de locatie Raamstraat. Tijgerend naar Speeltuin Westerhonk voor een potje apenkooien. De BSO-ers gingen met een echte schatkaart op zoek naar de schat in de Delftse Hout, per stint naar natuurspeeltuin Hammenpoort en ook genoten ze van het spannende smokkelspel. Ook handig als je op Expeditie gaat: les in het leggen van knopen. De Peuterplussers gingen op expeditie naar het Balijbos en de kinderboerderij in Zoetermeer. Geschminkt worden en je verkleden past natuurlijk ook helemaal bij een Expeditie. 

Foto's week 1

Het Balijbos en kinderboerderij Zoetermeer

Rotterdamseweg week 1

Op de locatie Rotterdamseweg werd het begin van de vakantie gevierd met een wel héél bijzonder bowling toernooi: de kinderen waren de bowlingbal! Ook werden er schatten gezocht én gevonden in natuurspeeltuin Hammenpoort en gingen de bso-ers geschminkt als dier op safari. Zelfgemaakte vliegers werden opgelaten in de Delftse Hout en als je daar gaat strandjutten, kun je echt vanalles vinden. Tijdens een Expeditie naar Zalm Buitenpret werden bruggen gebouwd en lekker gespeeld in het fort. Tusen de middag was er tijd voor heerlijke smoothies en ander lekkers. Bij een Expeditie horen speciale t-shirts, waar al druk aan werd gewerkt afgelopen week.        

Foto's week 1

Levend bowlen